Brendovima pomažemo da ostanu u formi

INTERVJU za magazin CorD Brendovima pomažemo da ostanu u formi

Intervju Marka Pešića „Pomažemo brendovima da ostanu u formi“ dat je za magazin CorD.

1. Kako ocenjujete prethodnu poslovnu godinu?

Ovu godinu smo priveli kraju zadovoljni što smo unapredili saradnju sa postojećim, ali i započeli saradnju sa novim klijentima. Naš napredak baziramo na tri podjednako važna aspekta. Prvi je organski rast, koji ostvarujemo timskom saradnjom sa klijentima na kojima radimo. Drugi aspect čine međunarodni projekti na kojima radimo, dok sa treće strane, akvizicijom novih klijenata širimo svoj portfolio. Naravno, svaki od ova tri track-a direktno su uslovljeni internim razvojem ljudskih kapaciteta u agenciji I angažovanjem svežih talenata.

2. Pomenuli ste međunarodne projekte. Koliko kreativnost domaćih agencija otvara prostor za njihov angažman na drugim svetskim tržištima?

Činjenica da možemo da iznesemo projekte koji premašuju granice osnovnog tržišta na kojem poslujemo, inspiriše nas i obavezuje da radimo bolje. Projekti koje smo radili sa klijentima Pepsico mreže za rusko ili grčko tržište pokazuju nam da je moguće da srpske kreativne agencije budu konkurentne i van granica Srbije. Ti projekti zahtevaju dodatnu posvećenost ali I donose posebnu čast. Baš o ovoj temi, ljudi iz naše agencije govoriće na stručnoj konferenciji Marketing mreže „Izazov“.

3. Šta za vas, kao jednu od najnagrađivanijih agencija predstavlja sledeći profesionalni izazov?

Nagrade koje osvajamo su važan simbolični signal da posao radimo dobro. One odaju počast konačnom proizvodu – projektu sa kojim konkurišemo, ali u pozadini nagrada je ipak zdrava i ravnopravna komunikacija sa klijentima, fokusiran rad i kreativni iskorak. Nastavljamo sa radom na dosadašnjim klijentima sa ambicijom da dalje proširimo i produbimo saradnju. Negovanje postojećih odnosa smatramo profesionalnim izazovom po sebi, svesni benefita koje ono donosi obema stranama. Naravno, proširenje baze klijenata, diversifikaciju tipa projekata koje radimo i nadgrađivanje agencijskog rada postavljamo kao nužne dodatne profesionalne izazove u novoj godini.

4. Šta preporučujete klijentima i njihovim brendovima što se tiče investiranja u oglašavanje u 2017? 

Postojećim klijentima i njihovim brendovima težićemo da pomognemo da grade brend „iz benča“ (BARBELL). Govoreći o oglašavanju, to konkretno znači da na jednoj strani zamišljene šipke kojom se brendovima „bilduje“ snaga, resurse usmere na niskorizične investicije koje će im doneti siguran prinos, dok bi njenu drugu stranu popunili investicijama koje imaju veći rizik ali koje im donose i veći potencijalni rezultat. Na taj način pozivamo klijente da iskorače u kreativnije poduhvate jer su njihovi mogući benefiti potencijalno outstanding.

5. Da li će se I kako razlikovati 2017. godina u poslovnom smislu u odnosu na godinu za nama?

Ova poslovna godina će umnogome biti nalik prethodnoj. Očekuju nas i novi izbori koji će opet napraviti blagu tržišnu distorziju u našoj industriji, čemu ćemo morati da se prilagodimo. Osim toga, dalji ulazak nekoliko velikih globalnih brendova koji su se pojavili na lokalnom tržištu po sebi će doneti unapređenje tržišta, postavljanje novih standard i izazivanje konkurencije. Advertajzing će morati da odgovori na ove potencijalne izazove. Mi u OvationBBDO smo spremni.

Čitaj dalje: