BalCannes lav je motivacija za nove pobede

Intervju Marka Marjanovića za BalCannes BalCannes lav je motivacija za nove pobede

U  serijalu o životu lavova u agencijama, organizatorski tim BalCannes festivala pozvao je Marka Marjanovića da ispriča priču o tome šta radi naš BalCannes lav. Onaj kojeg smo na prošlom festivalu osvojili za Najbolji regionalni projekat – Munchmallow, priča za sebe. Intervju pročitajte u nastavku.

Veoma je teško pisati o nagradama, a ne zvučati kao egoistični manijak. Teško je osvrnuti se na uspešnu godinu, napisati nešto u superlativima, a da ne ispadne tako kao da hvališ sebe na sva usta. To čitaju ljudi iz naše industrije, od kojih neki misle da smo carevi, a neki misle da smo precenili sebe.

Ipak, ono što možemo da uradimo, ne samo u ovoj situaciji, već u svim situacijama je da budemo iskreni. Da napišemo onako kako jeste.

Naš BalCannes lav nije živ. On je samo statua. Istina veoma vredna. Statua koja nas je veoma usrećila. Koja je došla kao šlag na tortu veoma uspešne kampanje.

Da nam ne znači kao nagrada, ne bismo pravili case video i ne bismo uložili trud i rad u prijavu za ovu, ili neku drugu nagradu. Da ne želimo pobede na festivalima, ne bismo ostajali duže na poslu, ne bismo postavljali lestvicu sve više i više.

Na kraju dana, ne odričemo se nečega što smatramo da smo zaslužili.

Taj BalCannes lav ostavio je trag. Kako u reputaciji naše agencije, tako i na rukama svakoga ko ga dodirne. Malo šljokica ostane na dlanu.

Pored traga, lične satisfakcije i par fora, npr. kada nam dolazi novi klijent LAV PIVO, nije promenio ništa.

I dalje nas očekuju isti rokovi kao i do sada. Spremamo novu kampanju za Munchmallow koja treba da bude još bolja od ove koja je osvojila lava.

Naš BalCannes lav svakoga dana stoji impozantno naspram svih drugih, čak ni manje vrednih nagrada, u našoj konferencijskoj sali. Stoji kao podsetnik da i neka od narednih kampanja osvoji tog lava. I onda ćemo imati dva.

A kada budemo imali dva, onda ćemo želeti da ih bude tri.

Lav treba da bude checkpoint. Ne kruna.

Mada ćemo svaki proslaviti kao titulu.

Živi bili.

Originalni intervju čitajte OVDE.

Čitaj dalje: