Telekom Srbija na novoj komunikacionoj platformi

Intervju za Media-Marketing Telekom Srbija na novoj komunikacionoj platformi

Telekom Srbija, najveća telekomunikaciona kompanija u Srbiji, pokrenula je veliku kampanju na novoj pozicionoj platformi – Tu gde ste vi. U izvedbi agencije Ovation BBDO i pod režiserskom palicom Miše Terzića, novi spot je premijerno emitovan u najgledanijem terminu najgledanije televizije. I to kakav spot! Višestruko duži od standarda, kroz najdublje emocije i seriju životnih situacija u kojoj nam je potrebna sveprisutna podrška, preneo je publici poziv. Poziv da se oslone na sve što Telekom Srbija pruža.

O ovoj kampanji razgovaramo sa generalnim direktorom kompanije Telekom Srbija, Vladimirom Lučićem i Natašom Filipović, direktorkom Ovationa.

Šta nam Telekom Srbija poručuje novom komunikacionom platformom Tu gde ste vi?


Vladimir Lučić: Telekom Srbija postoji više od 20 godina. Menjale su se okolnosti, tehnologija, industrija. Za sve to vreme, jedina konstanta je bila naša posvećenost korisniku i zajednici.

Ovom kampanjom, imali smo potrebu da pošaljemo snažnu poruku ljudima da u našoj kompaniji imaju sigurnu podršku i oslonac. Odlučili smo se za drugačiji pristup u komunikaciji i time podigli lestvicu za uspostavljanje novih standarda u korporativnim komunikacijama. Tu našu potrebu sjajno je razumeo tim iz agencije Ovation BBDO i sa lakoćom je pretočio u kampanju kakvu sada vidimo.   Izuzetno smo ponosni na reakcije i rezultate koje ova kampanja postiže.

Zbog čega je baš ova platforma odabrana za baš ovog klijenta?

Nataša Filipović: Pre svega, zato što je istinita. Telekom Srbija jeste svuda gde smo mi i to preko dve decenije. Portfolio njihovih usluga je takav i toliki, da smo upućeni na Telekom Srbija gde god se okrenemo – od sadržaja koji proizvode, preko distributivne mreže kanala i kablovskih operatera u njihovom vlasništvu, do naše mobilne i digitalne svakodnevice.

U ovom veku, a posebno u 2021, svima nam je potreban oslonac, podrška i inovacija. Telekom Srbija je kadar da pruži sve tri stvari i to je uvid od kojeg je naš tim krenuo u stvaranje nove pozicije. Dalja egzekucija položena je na njega, a krajnji proizvod ima posebnu snagu jer je partnerski u punom smislu te reči – od usaglašavanja strategije i pronalaženja lajtmotiva pa do finih radova na scenariju, agencija i klijent su našli sjajnu zajedničku frekvenciju.

Nakon ovako efektnog pozicioniranja, šta možemo da očekujemo od kompanije Telekom Srbija u narednom periodu?

Vladimir Lučić: Rekao bih da možete da očekujete da će Telekom Srbija uvek biti Tu gde ste vi. Bilo da je to Srbija, region ili svet. Ambiciozni smo, imamo dovoljno znanja, iskustva i kapaciteta da se transformišemo u modernu kompaniju u svetskim okvirima. Usluga vrhunskog kvaliteta, najbolje korisničko iskustvo i posvećenost zajednici biće sinonimi za naše poslovanje i u budućnosti.

Koji su bili najveći izazovi u repozicioniranju kompanije kakva je Telekom Srbija?

Nataša Filipović: Najveći izazov je bio da korporativni izgled Telekoma uskladimo sa veličinom, tržišnom pozicijom, ali i procesom transformacije ove kompanije. U internom razmišljanju i kroz razgovor sa klijentom, brzo je postalo jasno da je vreme da Telekom Srbija treba da se obrati u velikom stilu. Da jasno i glasno da podseti publiku da je – svuda gde ste vi. Svi dalji izazovi koje smo imali, bili su uobičajeni procesni izazovi na koje su Ovation timovi navikli jer su oni naša svakodnevica. Razumevanje od strane klijenta  i zajednički rad na osnovnoj, strateškoj postavci je, kao i uvek kada su u pitanju uspešni projekti, bilo presudno za realizaciju ovog kompleksnog projekta. Kada se sve završi, to je nešto na čemu smo zahvalni i na šta smo najviše ponosni.

Čitaj dalje: