Galenika

Flonivin Plus – Da lakše svarite sve

Svima nam je dosta reklama. Da, da, čak i nama koji radimo u advertajzingu. Često nam je teško da ih svarimo. Naročito kada su za farmaceutske proizvode, što je svojevrstan paradoks, jer bi baš one trebalo da nam pomognu da se osećamo bolje.

Znate već onu formulu… lepi nasmejani ljudi sa savršenim frizurama u svetloplavim bluzama i košuljama, u nekom lepom, belom i prozračnom prostoru, zavesica koja podrhtava na prolećnom povetarcu i zlatni retriver koji nenametljivo protrčava kroz kadar…da li je to reklama za banku, supermarket ili turističku agenciju? Često ne znamo ni mi dok ne vidimo logo.

Ali znamo da se uvek trudimo da probamo nešto novo. Pa makar ako je i decenijama staro. 😊

Otkako postoji advertajzing – postoje i pokušaji zaposlenih u toj oblasti da svojim klijentima prodaju ideju „Aj da snimimo reklamu koja parodira reklame?“ Istini za volju, to u 99.99% slučajeva završi jednim odmahivanjem ruke ili rečenicom „Dajte da vidimo sledeći koncept.“, ali u retkim slučajevima kada takav koncept dobije odobrenje – onda je jaaaaako zabavno raditi na njemu.

E to se desilo sa Galenikom i njihovim probiotikom Flonivin Plus.

Svi sve znamo, i čemu služi probiotik, i šta je u njemu, i kad se uzima, i kome će najviše trebati, ali ono što ne znamo je kako da reklama za takav proizvod ne bude još jedna u nizu onih „A šta ako mi treba forte?“ bravura. Pardon, ispostavilo se da znamo i to.

Samo je trebalo naći duhovitog reditelja i glumca koji može da ubode baš pravu nijansu „simpatične ljigavosti“ top shop prodavca. A našli smo i to. I snimili smo sve baš onako kako smo hteli. A rezultat je simpatična parodija za proizvod kome nije potrebna dosadna reklama da bi ga neko shvatio ozbiljno. Samo malo podsećanje da je tu. I da će vam pomoći da svarite sve.

Pa čak i ovu reklamu.