Mercedes Benz

Mercedes i Sofronac – majstori na putu i društvenim mrežama!

Mercedes-Benz Sprinter je prepoznatljiva srebrna zvezda i pouzdano komercijalno vozilo, udobno i prostrano, opremljeno najsavremenijom tehnologijom. Aleksandar Sofronijević Sofronac je naš poznati harmonikaš i vođa orkestra, popularan na društvenim mrežama širom Balkana.
Kada se ove dve stvari spoje dobije se sjajna digital kampanja promocije efikasnog i efektnog vozila i dobijaju se sjajni rezultati.

Sofronac na IG turneji

Sprinter je bio uz Sofronca i njegov orkestar na putu tokom turneje zimskih i prazničnih koncerata. Gde oni – tu i on.

Tokom nešto više od tri meseca kampanju je na Instagram i Facebook profilima Mercedes-Benz Srbija ispratilo preko 850.000 ljudi iz svih delova jugoistočne Evrope. Uz navedeno, treba napomenuti i da su klipovi pregledani preko 150 000 puta, a total broj lajkova i interakcija je na FB prešao 22 hiljade, a na Instagramu 11 hiljada.

Međutim, to je tek početak, jer na ove brojke treba dodati i izvanrednu ispraćenost kampanje na profilu samog muzičkog virtuoza.

Deset objava ukupno je sakupilo preko 23 hiljade lajkova sa reach-om od 300 000 ljudi, a nešto više od 40 IG storija izašlo je na preko 400 000 pregleda. Kulminacija je došla za Novu godinu. Nedelju dana pred „najluđu noć“ započeo je konkurs za najkreativniji opis fotke na Sofrončevom profilu koji je privukao blizu 200 učesnika, a 31.12. u podne objavljeni su pobednici koji su dobili ekskluzivne setove Mercedes-Benz poklona. I kao kruna navedenog – jedan model Mercedes-Benz Sprintera je prodat!

Harmonija kilometara

Sve ove brojke su u službi brenda, a u skladu sa duhom Instagram naloga njegovog zaštitnog lica. Jednostavno rečeno, ništa ne privlači pažnju toliko kao kad se majstori svojih zanata ujedine na zajedničkom poduhvatu. Tome svedoči ova digitalna kampanja.